Πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Αυτό είναι το ερώτημα που προβληματίζει όλους τους επαγγελματικούς λογαριασμούς. Υπάρχει άραγε απάντηση στην ερώτηση: «Πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;»

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Έχουμε επιλέξει δύο από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων, το Instagram και το Facebook.

Μια βασική αρχή είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ”μαγική φόρμουλα” επιτυχίας, κάθε επιχείρηση, κάθε λογαριασμός είναι ξεχωριστός και απευθύνεται σε διαφορετικά κοινά.

Επίσης ένας βασικός κανόνας που πρέπει να προσέξετε είναι πως δεν θέλετε να κουράσετε τους ακολούθους σας με πληθώρα αναρτήσεων ή να χαρακτηριστεί ο λογαριασμός σας ως ανεπιθύμητος.
Την ίδια στιγμή όμως δεν θέλετε να σας ξεχάσουν οι ακόλουθοι σας ή να χάσετε ευκαιρίες για την προβολή της εταιρείας ή των προϊόντων σας.

Άρα πόσο είναι το πάρα πολύ; Πόσο είναι το πολύ λίγο;
Την απάντηση δίνουν οι ίδιες οι πλατφόρμες αλλά και οι έρευνες διεθνών γραφείων διαχείρισης μεγάλων επαγγελματικών λογαριασμών με χιλιάδες ή εκατομμύρια followers.

Μια πρώτη εκτίμηση λοιπόν είναι:
Στο Instagram, δημοσιεύστε 3-7 φορές την εβδομάδα.
Στο Facebook, δημοσιεύστε 1 έως 2 φορές την ημέρα.

Πόσο συχνά να δημοσιεύετε στο Instagram
Γενικά συνιστάται να δημοσιεύετε στη ροή του Instagram 2-3 φορές την εβδομάδα και όχι περισσότερο από 1 φορές την ημέρα. Οι ιστορίες μπορούν να δημοσιεύονται πιο συχνά.

Ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri πρότεινε ότι η δημοσίευση 2 αναρτήσεων ροής την εβδομάδα και 2 ιστοριών την ημέρα είναι ιδανική για να δημιουργήσετε ακόλουθους στην εφαρμογή.

Για μια επιτυχημένη παρουσία λοιπόν συνιστάται να κάνετε κάποιες ενέργειες πριν αποφασίσετε τον αριθμό των αναρτήσεων σας.
Κάντε μια έρευνα του ανταγωνισμού σας, μπορείτε να ελέγξετε τα προφίλ τους και να δείτε πόσες φορές την εβδομάδα ποστάρουν και το περιεχόμενο τους.
Σκεφτείτε πόσο συχνά το κοινό σας θέλει να δει τα νέα σας και να μαθει για την επιχείρηση σας.
Χρησιμοποιήστε το λογαριασμό σας με ”συνέπεια”, π.χ. κάνοντας απλά αναρτήσεις κάθε εβδομάδα με συνέπεια μπορείτε να αυξήσετε τους οπαδούς σας κατά 2 φορές, σε σύγκριση με εκείνους που δημοσιεύουν λιγότερο συχνά από μία φορά την εβδομάδα.
Αναβαθμίστε τον λογαριασμό σας στο Instagram σε επαγγελματικό προφίλ, ώστε να λαμβάνετε πληροφορίες όπως ποιες αναρτήσεις ήταν πιο δημοφιλείς, πόσα άτομα προσεγγίσατε, εμφανίσεις, πού βρίσκονται οι ακόλουθοί σας και ποιες ώρες βλέπουν το Instagram προφίλ σας.
Χρησιμοποιείστε #hashtags.
Απαντήστε σε σχόλια ακολούθων σας ή σχολιάστε σε άλλα προφίλ.

Ποιοτικό περιεχόμενο
Το περιεχόμενο σας είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του λογαριασμού σας. Οι χρήστες απολαμβάνουν ποιοτικό περιεχόμενο και το επιβραβεύουν, μην χρησιμοποιείτε κακής ποιότητας υλικό όπως φωτογραφίες ή βίντεο.
Όταν μικροί λογαριασμοί δημοσιεύουν ποιοτικό περιεχόμενο που απολαμβάνουν οι χρήστες, ο αλγόριθμος θα ωθήσει τον λογαριασμό σας σε περισσότερα άτομα, ενισχύοντας το ποσοστό προσέγγισης χρηστών και, στη συνέχεια, το ποσοστό αφοσίωσης.

Μερικά χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για το Instagram
Το Instagram έχει 3,76 δισεκατομμύρια επισκέψεις κάθε μέρα
500 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν Ιστορίες κάθε μέρα
Ο μέσος χρήστης ξοδεύει 30 λεπτά την ημέρα στο Instagram
Το 81% χρησιμοποιεί το Instagram για να ερευνήσει προϊόντα και υπηρεσίες

Πόσο συχνά να δημοσιεύετε στο Facebook
Όπως προαναφέραμε οι ειδικοί προτείνουν να δημοσιεύετε στο Facebook 1 έως 2 φορές την ημέρα. Μια μέση σελίδα στο Facebook μοιράζεται 1,55 δημοσιεύσεις την ημέρα. Ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει ακόμη και πτώση της αφοσίωσης των ακολούθων εάν δημοσιεύετε περισσότερο.
Στοχεύστε λοιπόν στην ποιότητα παρά στην ποσότητα! Η καθημερινή ανάρτηση θα αυξάνει τους ακόλουθους 4 φορές γρηγορότερα από ό,τι αναρτήσεις λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Μερικά χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για το Instagram
Το Facebook είναι ο τρίτος ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο
Ο μέσος χρήστης ξοδεύει 34 λεπτά την ημέρα στο Facebook
Το 80% έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας μόνο κινητό τηλέφωνο

Συμπέρασμα!
Ο καλύτερος αριθμός αναρτήσεων για τον λογαριασμό σας είναι ο αριθμός που μπορείτε να παρακολουθείτε με συνέπεια.

Η διαχείριση των Social Media δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Τα Social Media αποτελούν πλέον βασικό τμήμα της ανάπτυξης των σύγχρονων εταιριών, διατηρήστε τους ακόλουθους σας, δημιουργήστε νέο κοινό για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας. Όλα τα παραπάνω χρειάζονται στρατηγικό πλάνο marketing, παραγωγή περιεχομένου, γραφιστική, φωτογραφίσεις χρονοπρογραμματισμό, συνεχή έλεγχο αποτελεσμάτων και κυρίως συνέπεια. Επειδή όλα αυτά είναι απαιτητικά τότε έλα στη Minimal.gr να τα δημιουργήσουμε μαζί και ανέπτυξε την επιχείρηση σου εύκολα, οικονομικά και με αποτελέσματα.